Trend: museumrestaurants in Parijs

Trendsetters waren Jean-Louis en Gilbert Costes. In 1994 begonnen zij Café Marly, gelegen onder de bogen van de Richelieu-vleugel van het Grand Louvre. En zes jaar later, in 2000, openden beide broers op de bovenste verdieping van Centre Pompidou café-restaurant Georges. Hier zwaait Gilberts zoon Thierry de scepter.

Verborgen juweeltje
Na een brand heropende het Cité de l’Architecture et du Patrimoine in 2007 opnieuw haar deuren. Achter de imposante deuren van het Palais de Chaillot bevindt zich een grote hal die toegang biedt aan zowel het museum als aan een verborgen juweeltje: Café Carlu dat een adembenemend uitzicht biedt op de Eiffeltoren.

Hotspot
Industrieel design in staal en gewapend beton gecombineerd met een jaren zestig interieur; dat is Tokyo Eat in het onlangs heropende Palais de Tokyo. Hier kom je om te kijken en bekeken te worden.

Nog twee aanraders: het restaurant op de eerste verdieping van het Musée Orsay en het café in het Petit Palais, het kleine broertje van het Grand Palais, dat grenst aan een weelderige binnentuin met een prachtige colonnade.

Kijk op paris-fvdv.blogspot.nl voor meer informatie en tips.

Tekst: © Monsieur Plusfours 2012; foto: Ferry van der Vliet

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'