Parijstip van Makkie Mulder: Vivant


Wie Makkie Mulder, hoofdredacteur van het culinaire blad delicious., op Twitter volgt, weet het al: Makkie is in love with Paris. ‘Het is voor mij pure magie. Romantisch, een tikkie mysterieus en altijd betoverend. Er valt zoveel te ontdekken, ook al ben ik er 100 x geweest. Ik móet er een paar keer per jaar naartoe.’

Ze bezoekt graag een restaurant waar je (nog) niet een maand van tevoren hoeft te reserveren. ‘In januari ga ik altijd met artdirector Janine naar de interieurbeurs Maison & Objet. Drie dagen Parijs en we weten precies waar we ontbijten, lunchen en dineren en welk museum een must is. Onze laatste ontdekking stond in ons favoriete tijdschrift Kinfolk: Vivant.

Voormalige vogelwinkel
Waar werd Makkie Mulder blij van? ‘De locatie: een voormalige vogelwinkel, art nouveau, klein en smal! De eigenaar: de goodlooking en enthousiaste Pierre Jancou.’ Om haar lofzang te vervolgen: ‘De keuken van chef Sota: puur genoeg, stoere elegantie, mooie smaakcombinaties en vooral heel erg lekker. De wijnen: puur en naturel.’ En tot slot over de sfeer: ‘Heel relaxed!’

Sinds deze zomer is restaurant Vivant omgedoopt tot Vivant Table. Een deur verder opende wijnbar Vivant Cave, voor take-away wijnen, maar ook om er ter plekke te genieten van een glas met een hapje.

Vivant, 43 rue des Petites Ecuries, 75010. Metro Bonne Nouvelle. Dicht za&zo. tel. 01 42464355.

(Foto’s: art nouveautaferelen in Vivant en eigenaar Pierre Jancou. © Makkie Mulder)

Tekst: © Monsieur Plusfours 2013

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'