Een gure wind drijft ons op een koude zondagmiddag naar La Buvette in het 11e arrondissement.
Twintiger Camille Fourmont opende haar bar eind december 2012. La Buvette, voorzien van een paar tafeltjes, biedt plek aan zo’n vijftien mensen. Er hangt een hipsterachtige sfeer, wat niet helemaal verwonderlijk is: Camille werkte eerder bij het überhippe Mama Shelter en Le Dauphin.
Niet zo’n kok
We verlangen naar iets warms. Maar helaas, de kaart biedt alleen koude gerechtjes. ‘Ik ben niet zo’n kok,’ verontschuldigt Camille zich. En plek om te koken is er al helemaal niet achter de kleine bar.
De eigenaresse heeft er iets op gevonden. Ze koopt haar brood, olijven, charcuterie en taartjes bij de beste leveranciers in haar stad. En schenkt er fijne wijnen en ciders bij.
Warme taartjes
We spoelen smakelijke rilette, worst en brood weg met een krachtige cider. En sluiten af met een warme – dat dan weer wel – tarte fine aux clémentines (een mooie combinatie van bitter en zoet) en een espresso.
Ondertussen kijken we naar de bakker en de slager aan de overkant; het is half 1 en ze doen goede zaken voor de zondagse lunch. Wij hebben ‘m al opgepeuzeld. Opgewarmd en opgewekt vervolgen we onze weg door de koude straten van Parijs.
La Buvette, 67 rue St Maur, Parijs (11e arrondissement). Geopend: wo-do: 17-22, vr 11-15, 17-22, za en zo 11-22 uur
Tekst: © Monsieur Plusfours 2013