Restaurant Les Enfants Rouges


Een fijne bistronomie in het noordelijke deel van de Marais heeft zijn deuren geopend.

Les Enfants Rouges lijkt van binnen en van buiten een Parijse bistro, maar wie het publiek aanschouwt, waant zich eerder in Japan (tenminste, op de avond van ons bezoek). We zien namelijk allemaal Japanse gasten. Dat laatste is niet zo gek. Een Japans echtpaar heeft het restaurant onlangs overgenomen.

Chefkok Daï Shinozuka werkte zes jaar onder Yves Camdeborde. Zijn leermeester wordt in één adem genoemd met het begrip ’bistronomie’: de samentrekking van bistro & gastronomie. Aanhangers van de bistronomie serveren klassiekers in een soms eigentijds jasje, maar altijd van hoge kwaliteit en betaalbaar. Shinozuka’s echtgenote Tomoko is de gastvrouw, samen met een op en top jonge Franse ober. Hun bediening is aangenaam en warm.

Op het bord verschijnen klassiekers zoals een perfecte bavette met een heel dunne, boterige aardappelpuree, maar ook de hippe mergpijp met een twist. Voor toe weer een klassieke baba au rhum (bij het hoofdgerecht bestellen, want vers gemaakt).

Als we weggaan, zegt de ober tegen chefkok Shinozuka ons ook gedag te zeggen. Een hoofd steekt vervolgens uit een kleine opeining links achter de bar. Twee ogen glunderen als we zeggen heerlijk te hebben gegeten. Hier komen we nog eens terug.

Les Enfants Rouges, 9 rue de Beauce, Parijs 75003. Tel. 00 33 1 48 87 80 61
. Métro: Temple of Filles du Calvaire

Tekst: © Monsieur Plusfours 2014