Een van onze favorieten om te gaan lunchen: Le Comptoir de la Gastronomie. En na afloop in de bijbehorende winkel nog even boodschappen voor thuis doen.
Het restaurantgedeelte is no nonsense, klein met houten tafels en stoelen. En altijd vol. Met locals en toeristen, al is het zeker geen toeristenfuik. Op de kaart vlees en vis. Ook: de zogenaamde klassiekers van het restaurant: foie gras, slakken en kaviaar. Hier kom je in de winter voor smakelijk stoofvlees, in de zomer voor een sappig kippenpootje op een bedje van groenten.
Blikjes paté, foie gras…
Na de lunch volgt steevast een bezoek aan de winkel die via het restaurant te bereiken is. Zie hier maar eens met lege handen weg te gaan. Blikjes paté, foie gras, wijnen, fijne vleeswaren liggen hier hoog opgetast. Met een gevulde maag en een gevulde tas verlaten we Le Comptoir de la Gastronomie.
Kookwinkels
Wandel je de winkel uit, sla dan meteen rechtsaf: op de hoek zit La Bovida, een winkel vol keukengerei. Weer iets verderop zit er nog een: A. Simon. En vanaf A. Simon is het een kleine wandeling naar nog zo’n fijne kookspullenwinkel: Dehillerin. Parijs is écht een kookwalhalla.
Le Comptoir de la Gastronomie, 34, rue Montmartre, 75001 Parijs,
La Bovida, 36, rue Montmartre, 75001 Parijs
A.Simon, 48 Rue Montmartre 75002 Parijs
Dehillerin, 18-20 Rue Coquillière, 75001 Parijs
Tekst en foto’s: © Monsieur Plusfours 2014