Wie in Lyon wil proeven van de traditionele keuken, belandt vroeger of later in een bouchon, een typisch Lyonees restaurant dat gerechten uit de traditionele lokale keuken serveert. Een ervan is La Meunière. Het is zo’n zaak waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.
De enige give-away is de decoratie aan de (pas geschilderde?) muren: die ademen dat typisch moderne ‘brocantegevoel’ uit: gezellige oude keukenattributen die bij de oprichting van het restaurant waarschijnlijk nooit de keuken zouden hebben verlaten. Maar voor de rest: een fijne zaak met een prettige bediening en mooie klassiekers op de kaart.
Quenelles
Op ons menu deze zomer stonden ondere andere een salade van tomatentartaar en quenelles: een soort zachte ‘kroket’ gemaakt van gepureerde vis, gebonden met bloem, melk en eieren. En toe een abrikozentaart, uiteraard ook fait maison. (Scroll naar beneden voor de fotoreportage.)
Bouchon La Meunière, 11 rue Neuve, 69001 Lyon
Tekst en foto’s: © Monsieur Plusfours 2016
SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!