Wie bakt de beste baguette van Parijs? Jaarlijks buigt een gezelschap van vakgenoten, journalisten, liefhebbers en de winnaar van 2016 zich over deze vraag. Dit jaar mag Sami Bouattour van bakkerij Boulangerie Brun zich de winnaar noemen.
Wie na een bezoek aan Parijs-centrum een baguette van prijswinnaar Sami Bouattour mee naar huis wil nemen, neem de metro richting het 13e arrondissement. En dan is het nog een flink stuk lopen naar Boulangerie Brun. Maar die onderneming wordt ruimschoots beloond met de stokbroden van Bouattour.
Sami Bouattour was tot 2010 nog restaurantmanager, zijn vrouw Olfa Ghodhban werkzaam in de logistiek. Olga werd altijd al getrokken door de bakkerswereld. Ze gooiden allebei het roer om en begonnen, na een opleiding, een bakkerswinkel in Saint-Leu-la-Forêt. Die winkel verruilden ze eind 2014 voor hun huidige Parijse zaak in het 13e arrondissement.
De prijs is dan ook een bekroning op hun werk. Boulangerie Brun krijgt een geldbedrag van 4000 euro en mag een jaar lang baguettes leveren aan de kersverse Franse president in het Elysée (de officiële residentie van de president van de Franse Republiek).
De top-10 van Parijs’ beste baguettes 2017
© Tekst: Monsieur Plusfours 2017
OP ZOEK NAAR MEER PARIJS-NIEUWS? MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF.