Recept: Apéritif feuilleté à la tomate

Bij een gekoeld glas rosé hoort een hapje, zoals deze amuse-bouche met bladerdeeg en tomaat. De verrassende smaakmaker: mosterd. 

Dit heb je nodig

  • 1 rol bladerdeeg (270 gram)
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 10 tomaatjes, bijvoorbeeld Romaatjes (of meer naar wens)
  • Zout
  • Verse peper
  • 1 bakblik
  • 1 vel bakpapier 
  • 1 vork

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175° C.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en rol daar de plak bladerdeeg op uit. Sla de randen 1 centimeter om. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Meng de crème fraiche en de mosterd en smeer het mengsel over het deeg, behalve de randen.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de ‘kontjes’ eraf, waardoor de gehalveerde tomaatjes beter op het deeg blijven liggen.
  • Bestrooi met zout en verse peper.
  • Bak de plak bladerdeeg circa 30 minuten in de oven. Of totdat de randen goudbruin gekleurd zijn. Laat afkoelen, snijd in plakken of vierkantjes (maar zorg ervoor dat je de tomaatjes heel blijven) en serveer.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'