Recept: soupe au chou

Wat is er huiselijker dan een kom warme soep? Met de winter in aantocht is deze soupe au chou de perfecte troost voor koude avonden.

Scroll down for the English text

Dit heb je nodig

  • 150 g gerookte spekjes
  • 1 kleine savooiekool (of een andere koolsoort), nerven verwijderd en bladeren in repen gesneden
  • 2 winterwortels, geschrapt en in grove stukken gesneden
  • 2 meirapen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes gesneden
  • 1 grote pot witte bonen
  • Paar takjes peterselie
  • 1 bouillonblokje
  • Water
  • Zout en versgemalen peper
  • Grof (zuurdesem)brood

Aan de slag

  • Bak de spekjes zonder olie of boter in een (soep)pan op middelhoog vuur.
  • Zodra de spekjes hun vet hebben vrijgegeven, voeg je de kool, wortels, meirapen en bleekselderij toe. Laat alles zo’n 10 minuten smoren.
  • Voeg daarna de bonen, peterselie, het bouillonblokje, zout en peper toe. Roer goed door en voeg genoeg water toe zodat alle ingrediënten onder staan.
  • Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kool gaar is.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer met grof (zuurdesem)brood.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2024

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Recipe soupe au chou

What could be more comforting than a bowl of warm soup? With winter approaching, this soupe au chou is the perfect comfort for chilly evenings.

Ingredients

  • 150 g smoked bacon lardons
  • 1 small savoy cabbage (or another type of cabbage), core removed and leaves sliced into strips
  • 2 large carrots, peeled and roughly chopped
  • 2 turnips, peeled and roughly chopped
  • 2 celery stalks, sliced into strips
  • 1 large jar of white beans
  • A few sprigs of parsley
  • 1 bouillon cube
  • Water
  • Salt and freshly ground pepper
  • Crusty (sourdough) bread

Method

  1. Fry the bacon lardons in a (soup) pot over medium heat without oil or butter.
  2. Once the bacon has released its fat, add the cabbage, carrots, turnips, and celery. Let everything sauté for about 10 minutes.
  3. Next, add the beans, parsley, bouillon cube, salt, and pepper. Stir well, then add enough water to cover all the ingredients.
  4. Bring to a boil, then let the soup simmer for around 45 minutes, or until the cabbage is tender.
  5. Taste and adjust seasoning with salt and freshly ground pepper if needed.
  6. Serve with crusty (sourdough) bread.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'