Recept: soupe au chou

Wat is er huiselijker dan een kop warme soep? Met de winter in aantocht is deze soupe au chou de perfecte troost voor koude avonden.

Dit heb je nodig

  • 150 g gerookte spekjes
  • 1 kleine savooiekool (of een andere koolsoort), nerven verwijderd en bladeren in repen gesneden
  • 2 winterwortels, geschrapt en in grove stukken gesneden
  • 2 meirapen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes gesneden
  • 1 grote pot witte bonen
  • Paar takjes peterselie
  • 1 bouillonblokje
  • Water
  • Zout en versgemalen peper
  • Grof (zuurdesem)brood

Aan de slag

  • Bak de spekjes zonder olie of boter in een (soep)pan op middelhoog vuur.
  • Zodra de spekjes hun vet hebben vrijgegeven, voeg je de kool, wortels, meirapen en bleekselderij toe. Laat alles zo’n 10 minuten smoren.
  • Voeg daarna de bonen, peterselie, het bouillonblokje, zout en peper toe. Roer goed door en voeg genoeg water toe zodat alle ingrediënten onder staan.
  • Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kool gaar is.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer met grof (zuurdesem)brood.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2024

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'