Een simpele wortelsoep, waarbij de boter voor een romige smaak zorgt.
Go to the English version of this article.
Dit heb je nodig
- 1 bos wortels, geschrapt en in schijfjes van een halve cm gesneden
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 klontje boter
- 1/2 bouillonblokje
- 400 ml water
- staafmixer
Aan de slag
- Smelt de boter en fruit hierin de sjalot.
- Voeg als de sjalot glazig is de wortel en aardappel toe. Roer om en laat op een zacht vuur gaar worden.
- Voeg water en bouillonblokje toe. Laat na het kookpunt nog 10 minuten doorkoken.
- Pureer met de staafmixer en serveer met boerenbrood.
Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl
© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2024
MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF Schrijf je in
Recipe: velouté de carottes
Simple French carrot soup with a creamy butter flavor
What you need
- 1 bunch of carrots, peeled and sliced into ½ cm pieces
- 1 shallot, finely chopped
- 1 large potato, peeled and cubed
- 1 knob of butter
- ½ stock cube
- 400 ml water
- immersion blender
Instructions
- Melt the butter and sauté the shallot.
- When the shallot is translucent, add the carrot and potato. Stir and let simmer on low heat until tender.
- Add water and stock cube. After reaching the boiling point, cook for another 10 minutes.
- Purée with the immersion blender and serve with rustic bread.