Recept: velouté de carottes

Een simpele wortelsoep, waarbij de boter voor een romige smaak zorgt.

Go to the English version of this article.

Dit heb je nodig

  • 1 bos wortels, geschrapt en in schijfjes van een halve cm gesneden
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 klontje boter
  • 1/2 bouillonblokje
  • 400 ml water
  • staafmixer

Aan de slag

  • Smelt de boter en fruit hierin de sjalot.
  • Voeg als de sjalot glazig is de wortel en aardappel toe. Roer om en laat op een zacht vuur gaar worden.
  • Voeg water en bouillonblokje toe. Laat na het kookpunt nog 10 minuten doorkoken.
  • Pureer met de staafmixer en serveer met boerenbrood.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2024

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Schrijf je in

Recipe: velouté de carottes

Simple French carrot soup with a creamy butter flavor

What you need

  • 1 bunch of carrots, peeled and sliced into ½ cm pieces
  • 1 shallot, finely chopped
  • 1 large potato, peeled and cubed
  • 1 knob of butter
  • ½ stock cube
  • 400 ml water
  • immersion blender

Instructions

  • Melt the butter and sauté the shallot.
  • When the shallot is translucent, add the carrot and potato. Stir and let simmer on low heat until tender.
  • Add water and stock cube. After reaching the boiling point, cook for another 10 minutes.
  • Purée with the immersion blender and serve with rustic bread.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'