Een simpele wortelsoep, waarbij de boter voor een romige smaak zorgt.
Go to the English version of this article.
Dit heb je nodig
- 1 bos wortels, geschrapt en in schijfjes van een halve cm gesneden
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 klontje boter
- 1/2 bouillonblokje
- 400 ml water
- staafmixer
Aan de slag
- Smelt de boter en fruit hierin de sjalot.
- Voeg als de sjalot glazig is de wortel en aardappel toe. Roer om en laat op een zacht vuur gaar worden.
- Voeg water en bouillonblokje toe. Laat na het kookpunt nog 10 minuten doorkoken.
- Pureer met de staafmixer en serveer met boerenbrood.
Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl
© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2024
MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.
Recipe: velouté de carottes
Simple French carrot soup with a creamy butter flavor
What you need
- 1 bunch of carrots, peeled and sliced into ½ cm pieces
- 1 shallot, finely chopped
- 1 large potato, peeled and cubed
- 1 knob of butter
- ½ stock cube
- 400 ml water
- immersion blender
Instructions
- Melt the butter and sauté the shallot.
- When the shallot is translucent, add the carrot and potato. Stir and let simmer on low heat until tender.
- Add water and stock cube. After reaching the boiling point, cook for another 10 minutes.
- Purée with the immersion blender and serve with rustic bread.
SIGN UP FOR OUR FREE DUTCH-ENGLISH NEWSLETTER!
You will automatically receive our newsletter until you unsubscribe.