Op 21 maart, de eerste dag van de lente, vindt voor de tweede keer de Goût de France plaats. Het is wereldwijd een eerbetoon aan de Franse gastronomie. Meer dan 1500 chefs over 5 continenten serveren op deze avond een special diner. Ook Nederlandse chefs doen mee:
- Alexander Foppen van Bistro – Wijnbar Klein Parijs in Harderwijk
- Pascal van Dijk Boas in Deventer
- Bas Vermeijden van De Dis in Den Haag
- Marjolijn Haenen van Le Relais Gastronomique in Valkenburg
- Matthijs Muider van De Bloemenbeek in De Lutte
- Marko Teseling van Le Breton in Den Haag
- Adriaan van Raab van Manstein van Le Hollandais in Amsterdam (restaurant gesloten op maandag, het Good France-menu wordt op 22 maart geserveerd)
- Hans Snijders van Restaurant Chateau Neercanne in Maastricht (restaurant gesloten op maandag, het Good France-menu wordt op 22 maart geserveerd)
- Dennis Jong van Restaurant Soigné in Bussum (restaurant gesloten op maandag, het Good France-menu wordt op 22 maart geserveerd)
- Jeroen Vesters van Restaurant Vesters in Nijmegen
Dat de Franse keuken met haar tijd meegaat, blijkt uit de vraag die chefs bij de samenstelling van het Goût de France-menu mee hebben gekregen: houd bij het koken rekening met het milieu, maak minder gebruik van vet, suiker en zout en leg de nadruk op groenten op het bord.
Tekst: © Monsieur Plusfours 2016