Wie na de klassieke Lyonese keuken, geserveerd in de bouchons, moderne Franse gerechten wil proeven, is bij L’Ébauche in Lyon op het juiste adres.
Zijn de klassieke bouchons in Lyons fotogeniek doordat ze vaak op een tijdscapsule lijken, de moderne restaurants ogen soms wat nietszeggend. Die indruk geeft in elk geval L’Ébauche. Een klein restaurant waar chefkok Melik Debadji de scepter zwaait. Een kleine kaart ook: drie voor-, hoofd- en nagerechten. De kaart noemt, heel modern, alleen de ingrediënten van de gerechten. Het is een verrassing wat erop het bord verschijnt.
Maar het pakt heel goed uit. De watermeloen met sardientjes, feta en rucola is perfect (waarbij de sardientjes de grote verrassing zijn). Ook het varkensvlees op een bedje van romige maiscrème en zure kersen is een prachtige combinatie. Debadji maakt spannende, geslaagde combinaties. Hier proef je de moderne Franse keuken. (Scroll naar beneden voor nog meer foto’s.)
Restaurant L’Ébauche, 4, rue de la Marinière, Lyon
Tekst en foto’s gerechten: © Monsieur Plusfours 2016; foto interieur: Restaurant L’Ébauche
SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!