Waar eet je in Parijs de lekkerste oeuf mayonnaise? Bouillon Pigalle ging ervandoor met de eerste prijs, ingesteld door de L’Association pour la Sauvegarde de l’Œuf Mayonnaise (ASOM).
Voor een goede oeuf mayonnaise mag je Monsieur Plusfours wakker maken. Het is het ultieme comfort food. En hoewel met nederige ingrediënten gemaakt, is het een fijn gerechtje waarin een kok kan excelleren.
Tien kanshebbers
Dat weten ze ook bij de Franse organisatie ter bescherming van het oeuf mayonnaise, de ASOM. Deze organisatie werd in de jaren negentig gelanceerd door de culinair journalist Claude Lebey en in 2018 door vier culinaire journalisten nieuw leven ingeblazen.
En dus werd afgelopen juni voor het tweede achtereenvolgende jaar een prijs uitgereikt. Tien restaurants maakten kans op deze titel, en niet de minsten. Denk aan Palais de l’Élysée, Le Coq Rico, Les Arlots, alle in Parijs, of de Royal Savoy in Lausanne.
De lekkerste
Een jury van professionals, voorgezeten door journalist François-Régis Gaudry, kwam tot deze winnaars:
1. Bouillon Pigalle (Parijs), chefs Pierre en Guillaume Moussié
2. Les Arlots (Parijs), chefs Thomas Brachet en Tristan Renoux
3. Le Bon Georges (Parijs), chef Benoît Duval-Arnould
Lees ook: Parijs heeft een nieuwe bouillon: Bouillon Pigalle
© tekst: Monsieur Plusfours 2019; foto: Pixabay
MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!