Is een terrine moeilijk om te maken? Welnee. Met dit recept is het zo gepiept. Het betreft een lichtbewerkte versie uit het kookboek Simplissime, Le livre de cuisine light van Jean-François Mallet. De stukjes gekonfijte citroen fungeren als ultieme smaakbommetjes. En voor de liefhebbers: zonder gluten.
Ingrediënten
- 2 gekonfijte citroenen, in kleine stukjes gesneden
- 2 eieren
- 300 roomkaas
- 700 gram kipgehakt
- 150 spinazie, gewassen en grofgesneden
- zout en peper
- cakevorm
- bakpapier
- olie
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en vet in met de olie
- Meng alle ingrediënten en voeg zout en peper toe. Stort het geheel in de vorm. Bak circa veertig minuten. Houd de cake regelmatig in de gaten; wordt de bovenkant te donker, dek ‘m dan af met aluminiumfolie. Steek een satéprikker in de terrine om te kijken of-ie gaar is
- Laat de terrine afkoelen en serveer met een groene salade
Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl
© tekst en foto: Monsieur Plusfours 2020
MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!