Clafoutis aux cerises, een klassiek dessert uit de Franse Limousin, wordt traditioneel met kersen met pit bereid om overtollig vocht te vermijden. Moderne recepten gebruiken meestal ontpitte kersen. Er zijn vele variaties: sappige bramen en blauwe bessen in de zomer, of winterse stukjes appel, even gebakken in roomboter. Dit is het super eenvoudig succesrecept van Monsieur Plusfours.
Dit heb je nodig
- Bakpapier
- Olie of boter om in te vetten
- 4 eieren
- 90 gr suiker
- Snuf zout
- 90 gr bloem
- 400 ml melk
- 400 g blauwe bessen (gewassen)
- Eventueel: aluminiumfolie
- Eventueel: poedersuiker om te bestrooien
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een vel bakpapier in en bekleed daarmee een vorm
- Doe de eieren en een suf zout in een kom. Klop de eieren los, voeg de suiker toe en giet er vervolgens de melk bij. Klop alles goed door elkaar.
- Doe de blauwe bessen in de vorm en giet het mengsel eroverheen.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven. Kijk na 20 minuten of de bovenkant al gekleurd is. Zo ja, haal de vorm uit de oven en leg er eventueel losjes een vel aluminiumfolie overheen. Deze versie met bessen geeft veel vocht af, dus laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Zet de afgedekte terug in de oven.
- Kijk na 10 minuten of clafoutis al gaar is. Zo niet, laat de vorm nog 5 minuten of langer in de oven staan.
- Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. De volgende dag (en de dag daarna) is hij het lekkerst.
Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl
© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2024
MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.