Recept: namandier

Op zoek naar een glutenvrije én luchtige Franse taart die ook nog eens makkelijk te maken is? Dan is de namandier (of amandier) een aanrader. Deze Franse klassieker doet denken aan de Spaanse tarta de Santiago.

Go to the English version of this article.

Dit heb je nodig

  • 150 g amandelpoeder
  • 125 g suiker
  • 3 eieren
  • 75 g gesmolten en afgekoelde roomboter
  • Extra boter voor de vorm

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet in met boter.
  • Meng in een kom het amandelpoeder, de suiker, eieren en gesmolten boter tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de vorm en bak de taart circa 20 minuten in de oven. Let op: oventijden kunnen verschillen.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2024

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Recipe: namandier

Looking for a gluten-free and fluffy French cake that’s also easy to make? The namandier (or amandier) is a must-try. This French classic is reminiscent of the Spanish Tarta de Santiago.

Ingredients

  • 150 g almond flour
  • 125 g sugar
  • 3 eggs
  • 75 g melted and cooled unsalted butter
  • Extra butter for greasing the pan

Instructions

  • Preheat the oven to 200°C (392°F).
  • Line a baking tin with parchment paper and grease it with butter.
  • In a bowl, mix the almond flour, sugar, eggs, and melted butter into a smooth batter.
  • Pour the batter into the tin and bake the cake for about 20 minutes in the oven. Note: baking times may vary depending on your oven.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'